Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 40 - 283. Big Ben

donderdag 10 oktober 2019

Ben van der LInden en Della Bosiers



Ben van der Linden ken ik van zijn vele composities voor vertolkers van het betere theaterlied en als muzikaal begeleider van onder anderen Liselore Gerritsen, Fons Jansen, Ramses Shaffy, Paul van Vliet en natuurlijk Della Bosiers, de Vlaamse chanonnière met wie hij is getrouwd. Vaak waren zij samen te gast in mijn Koningstheater. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik vernam dat Van der Linden, inmiddels 72 jaar, nog steeds actief is. Zo stelde hij nu, onder de titel Bells forever, een cd samen met op klokken en het klokkenspel gebaseerde muziek:
van handbells, piano, wijnglazen, klassieke zang, cowbells en orgel, tot elektronisch werk, chanson, jachthoorns, volksmuziek, barok en pop.
Niet voor niets was hij negen jaar achtereen de drijvende kracht achter de Beiaardweken in Vlaardingen: van 2009 t/m 2017, het jaar dat zijn woonplaats zo dom was te besluiten niet langer te investeren in dit internationale festival. 

 




Terug naar de cd. Tot zijn grote verrassing kwam Ben van der Linden tijdens zijn zoektocht naar repertoire voor deze cd op het spoor van een lied van een andere liefhebber van klokken en het carillon: Jules de Corte (1924-1996); een lied dat nooit is uitgebracht: De Beiaardier van Vlissingen, opgenomen in 1958. Voor mij is het het pareltje van de cd. Zestig jaar oude aanklacht tegen de bezuinigingen op het cultuurbeleid!

De tekst staat hier. Maar om het lied te beluisteren, moet u de cd bestellen. Dat kan hier. Ik zou het doen.

Archief 2019