Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 40 - 282. Verhalen

woensdag 09 oktober 2019
Prachtig nieuw concept van Hans Sibbel oftewel Lebbis: Je Had Erbij Moeten Zijn, een verhaalvertelmiddag in de kelder van het vorig jaar geopende café-restaurant De Krachtcentrale in Huizen. Prachtig gehuisvest in, zoals de naam al zegt, de voormalige Krachtcentrale in de Havenstraat.

Je Had Erbij Moeten Zijn vindt vanaf 29 september elke laatste zondag van de maand plaats. ’s Middags dus, tussen 15.00-16.30 uur. Uit het persbericht:

Het vertellen van een verhaal. Tussen de 5 en 12 minuten. Met een kop en een staart. Uit het hoofd. Maar…. alles mag. Liegen, verzinnen, vergroten, bluffen. Zelfs de waarheid. 

Vier à vijf verhalen, wat weinig is voor anderhalf uur. Dat impliceert dat Lebbis zelf ook zijn steentje zal bijdragen en dat maakt de middag er alleen maar mooier op. De verteller van het mooiste verhaal – gekozen door een eenkoppige jury: steeds iemand anders uit het publiek – verdient 250 euro. Comedians, cabaretiers, schrijvers, maar ook leken - iedereen mag meedoen.

Grappig dat Vrij Nederland dezelfde week (als ik dit schrijf, is het zaterdag 24 augustus) als special bij het septembernummer Sterke verhalen uitbrengt. Uitgangspunt:

Je moet ervóór een zinnetje kunnen horen als Moet je toch eens horen wat ik nóu heb meegemaakt! Of anders: Wat er toch met die en die is gebeurd!
Mooie openingszin op 29 september.

Archief 2019