Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen. 
Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn
terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! 

Op 1 januari 2020 kies ik ervoor niet meer dagelijks, maar weer wekelijks te schrijven.
Terug naar het Weekboek dus. De nummering laat ik weer los.

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 40 - 279. Heen en weer

zondag 06 oktober 2019

Goed poëzienieuws uit de regio vandaag:

Dorpsnetwerk Amerongen onthulde dinsdag (20 augustus) bij het veer Amerongen – Eck en Wiel twee coupletten van Veerpont […] van […] Drs. P. Het eerste couplet is op een bordje gezet bij de eerder dit jaar geplaatste picknickbank. Het tweede couplet is op de veerpont zelf te vinden. Met deze teksten wil Dorpsnetwerk Amerongen een lach op het gezicht van de lezer toveren.
Volgens velen is het nummer
Veerpont een van de beste liedjes die Drs. P uitbracht. Vol woordspelingen, grapjes en herkenbaar voor pontgebruikers. Het tweede couplet werd onthuld door de schipper van dienst, had zelf nog wel een spitsige opmerking: “Op de pont hebben we het nooit over heen en weer, wij gaan altijd heen en heen. Heen en weer is typisch iets voor iemand van de kant.”

In mei liet Dorpsnetwerk Amerongen een picknicktafel plaatsen bij de pont, op de Amerongse oever van de Rijn. De opdracht werd uitgevoerd door Vakcollege Maarsbergen, waar de picknicktafel werd vervaardigd. Zij maakten ook een betonnen sokkel en daarop is nu het couplet uit Veerpont geplaatst en onthuld. […]

Voor de onthulling van de teksten was Vic van de Reijt aanwezig, voorzitter van Het Heen- en Weerschap, de stichting voor auteursrechten van Drs. P. [..] Van de Reijt onthulde de tekst bij de picknickbank en vertelde daarbij over hoe Veerpont is ontstaan. "De NCRV maakte een radioprogramma over een of ander veer en wilde daar graag een bijpassend nummer bij. Drs. P werd verzocht dit te schrijven en te zingen. Omdat hij geen verstand had van veerponten, verdiepte hij zich in het leven van de schipper."

Archief 2019