Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur- en directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 39 - 276. Rijk worden in vijf dagen

donderdag 03 oktober 2019

Ik heb er al eerder lelijk over geschreven, maar dat was op de vorige site en dat bericht haal ik niet meer boven.

Malinka Verwiel geeft de cursus Cabaretier in 5 weken. Uit het (wel even stilistisch gecorrigeerde) persbericht:
In de cursus Cabaretier in 5 weken word je in 5 cursusdagen klaargestoomd voor deelname aan een open podium of cabaretfestival […]. In de basiscursus wordt er gekeken naar: wat is jouw unieke talent, wat is je kracht en wat je zwakte, wat is jouw stijl, wat wil je vertellen en kan je daar nog eerlijker in zijn, wanneer boei je het publiek en nog veel meer…

Cabaretier in vijf dagen?
Chirurg in vijf dagen?
Architect in vijf dagen?

Maar één titel is juist en dat is Malinka Verwiels persoonlijke doel. Namelijk (over de ruggen van niet al te snuggere kandidaten heen): rijk worden in vijf dagen.

Archief 2019