Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering.

Of de teller op 31 december op 365 staat, is sinds de zomer van 2019 zeer de vraag. Ik start 1 september met het schrijven van twee biografieën, die respectievelijk najaar 2021 en voorjaar 2024 zullen verschijnen. Vanaf dat moment ontbreken de tijd en ruimte om dagelijks aan deze rubriek te werken.
 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 39 - 276. Rijk worden in vijf dagen

donderdag 03 oktober 2019

Ik heb er al eerder lelijk over geschreven, maar dat was op de vorige site en dat bericht haal ik niet meer boven.

Malinka Verwiel geeft de cursus Cabaretier in 5 weken. Uit het (wel even stilistisch gecorrigeerde) persbericht:
In de cursus Cabaretier in 5 weken word je in 5 cursusdagen klaargestoomd voor deelname aan een open podium of cabaretfestival […]. In de basiscursus wordt er gekeken naar: wat is jouw unieke talent, wat is je kracht en wat je zwakte, wat is jouw stijl, wat wil je vertellen en kan je daar nog eerlijker in zijn, wanneer boei je het publiek en nog veel meer…

Cabaretier in vijf dagen?
Chirurg in vijf dagen?
Architect in vijf dagen?

Maar één titel is juist en dat is Malinka Verwiels persoonlijke doel. Namelijk (over de ruggen van niet al te snuggere kandidaten heen): rijk worden in vijf dagen.

Archief 2019