Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur- en directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 39 - 275. Gummgoh

woensdag 02 oktober 2019
Ben nooit zo’n fan geweest van de grove humor van en de verbeelding daarvan door cartoonist Gummbah (= Gertjan van Leeuwen, 1967). Ook in de theatervoorstelling en daarop gebaseerde tv-uitzendingen, in 2000 en 2001, van Poelmo, slaaf van het zuiden (voor meisjes die van dieren houden), vond ik hem zonder uitzondering een zeer zwakke schakel naast theaterdieren Hans Teeuwen en Pieter Bouwman 

Maar dan zie je vandaag (als ik dit schrijf, is het 7 augustus) – op de Dag in, Dag uit-pagina van de Volkskrant deze cartoon en Gummbah kan voor mij alweer voor minstens een jaar niet meer stuk. 

Archief 2019