Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 38 - 265. Bij de Facebook-site

zondag 22 september 2019Mooier naakt dan dit bestaat er toch niet? Natuurlijk is de foto van de hand van Ed van der Elsken, die deze in 1960 in Japan maakte. Titel Bij de Island Sea.

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam plaatste die vandaag (1 augustus) op FacebookMaar het Amerikaanse bedrijf verwijderde het account. Motivatie: het is bloot dat als aanstootgevend kan worden beschouwd.

Voor kunst en tegenwoordig ook voor reclames maakt Facebook een uitzondering, maar ja, blijkbaar ontbreken de ogen om te zien dat dit werk is van een groot fotograaf.

Facebook laat weten dat naakt in kunst in principe mag en zoekt uit wat er in dit geval is gebeurd. Tja, wat moet je anders zeggen als het kunstleed al is geschied?

Archief 2019