Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen. 
Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn
terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! 

Op 1 januari 2020 kies ik ervoor niet meer dagelijks, maar weer wekelijks te schrijven.
Terug naar het Weekboek dus. De nummering laat ik weer los.

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 37 - 260. Deelder Hard Gin

dinsdag 17 september 2019

Foto: Sanne Donders


Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag, eind dit jaar, kreeg Jules Deelder zijn eigen gin: Deelder Hard Gin. De dichter-performer (en nog veel meer) is van 1944 en de eenmalige genummerde oplage bestaat dan ook uit precies zoveel flessen. Aan mij is vandaag (26 juli) 1368 toegestuurd.

Als uitzondering op de gindrinkers vond Deelder de populairste, die van Loopuyt, te zoet. De Schiedamse destilleerder bood hem, als verjaardagscadeau, aan zelf “een betere” samen te stellen. Welke ingrediënten daaraan ten pas zijn gekomen, blijft binnenshuis.

De reguliere Loopuyt-gin heeft een alcoholpercentage van 45,1 procent. Voor Deelder Hard Gin is gekozen voor zijn geboortejaar – nou ja, in spiegelbeeld dus: 44,91 procent. Loopuyt-gin is citrusachtig en bloemig, maar Deelder Hard Gin hakt erin en is hoekig. “De afdronk moest Spartaans zijn'', vindt de Rotterdammer. Geen Feyenoorder dus, maar Sparta-supporting.

De symboliek gaat verder: elke fles heeft dezelfde kleur als de maatpakken waarin Deelder in het openbaar uitsluitend te zien is: pikzwart. De prijs is natuurlijk 75 euro. En daarvoor krijg je dan ook nog een (bijna-limericks) Deelder-dicht cadeau:

Er was eens een dichter in Rotown
Die kwam uit z’n nest voor een showdown
Hij nam een hardgin
en pakte ze in
en daarna nam hij
er nòg een  

Archief 2019