Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering.

Of de teller op 31 december op 365 staat, is sinds de zomer van 2019 zeer de vraag. Ik start 1 september met het schrijven van twee biografieën, die respectievelijk najaar 2021 en voorjaar 2024 zullen verschijnen. Vanaf dat moment ontbreken de tijd en ruimte om dagelijks aan deze rubriek te werken.
 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 36 - 257. Oude stempel op fonkelnieuw papier

zaterdag 14 september 2019

Zag je deze animatie al?
Kijk, dat is nog eens cabaret van een bovenstebeste ouwe stempel, maar dan wel hedendaags gezet: op Spotify en YouTube met een animatie van Brontomus Collective

Uit Arjen Lubachs persbericht: 
In het lied beschrijft Arjen een wilde nacht met de ex-minnares van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet (en die naam spreek je zo uit, FV)Het liedje werd door vrijwel alle recensenten geprezen als een van de hoogtepunten van de voorstelling. Daarom besloot de komiek het nummer uit te brengen met de hulp van platenlabel TopNotch.
“Al snel bleek na afloop van de shows dat het publiek dit nummer graag nog eens zou luisteren of zou laten horen aan anderen”, aldus Lubach. “Het op ware gebeurtenissen gebaseerde lied (geen commentaar verder) zou dan ook zeker een leven buiten de theaters verdienen.” Lubach speelde zijn voorstelling het afgelopen halfjaar in 140 zalen. 

Archief 2019