Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 36 - 257. Oude stempel op fonkelnieuw papier

zaterdag 14 september 2019

Zag je deze animatie al?
Kijk, dat is nog eens cabaret van een bovenstebeste ouwe stempel, maar dan wel hedendaags gezet: op Spotify en YouTube met een animatie van Brontomus Collective

Uit Arjen Lubachs persbericht: 
In het lied beschrijft Arjen een wilde nacht met de ex-minnares van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet (en die naam spreek je zo uit, FV)Het liedje werd door vrijwel alle recensenten geprezen als een van de hoogtepunten van de voorstelling. Daarom besloot de komiek het nummer uit te brengen met de hulp van platenlabel TopNotch.
“Al snel bleek na afloop van de shows dat het publiek dit nummer graag nog eens zou luisteren of zou laten horen aan anderen”, aldus Lubach. “Het op ware gebeurtenissen gebaseerde lied (geen commentaar verder) zou dan ook zeker een leven buiten de theaters verdienen.” Lubach speelde zijn voorstelling het afgelopen halfjaar in 140 zalen. 

Archief 2019