Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint al ruim vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur en -directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 34 - 242. Boodschappen

vrijdag 30 augustus 2019Journaliste Tefke van Dijk (1975) noemt zichzelf boodschappenbriefjesanalist. Zij spaart sinds de zomer van 2010 boodschappenbriefjes om daaraan af te lezen hoe iemand boodschappen doet, leeft en is. Zes jaar lang schreef zij over haar vondsten in Volkskrant Magazine. Daarvan is nu een boek verschenen met hoofdstukken over wat een boodschappenlijstje over je zegt, hoe je het moet lezen, waarom iemand ze verzamelt en met natuurlijk bovenal veel boodschappenlijstjes met toelichting en op thema's als ‘Buitenlandse briefjes’, ‘Wonderlijke woorden’ en 'Briefjes met instructies en opdrachten'.
 Grappige uitgave!


Archief 2019