Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering.

Of de teller op 31 december op 365 staat, is sinds de zomer van 2019 zeer de vraag. Ik start 1 september met het schrijven van twee biografieën, die respectievelijk najaar 2021 en voorjaar 2024 zullen verschijnen. Vanaf dat moment ontbreken de tijd en ruimte om dagelijks aan deze rubriek te werken.
 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 34 - 238. Biograaf (maar niet heus): 2. Biogrien

maandag 26 augustus 2019

Vervolg van gisteren.


Fanmail van Bart de Groof (woensdag 17 juli, 18:04):

“Hoe sneu. Logboekteksten van een lone wolf. Ook een wolf in schaapskleren, zoals jij werd gekenmerkt uit (sic, FV) een cabaretjury. Heb vandaag 'rondje Amsterdam' gemaakt. Dat liegt er niet om. Afgestudeerden aan jouw cabaretschooltje zijn vrijwel unaniem negatief over Frank Verhallen 'onbetrouwbaarheid', is het steekwoord. 'Een hufter en een rat die steelt en slecht schrijft!', was een reactie van een (voor mij) vooraanstaand persoon. Het gaf mij rust en bevestiging. Geliefd ben je met (sic, FV) niemand omdat je met iedereen ruzie hebt. Ik raad je aan om vaker logboekteksten over mij te schrijven. Hoe negatiever en leugenachtiger, hoe beter! Deze berichten zullen hun natuurlijk weg (sic, FV) vinden. Dus, Frankie boy, ga er vooral mee door. De wolf in schaapskleren! Wat dacht jij: 'Als ik mijn haren laat groeien, rolt er vanzelf wel een goede biografie over Seth uit.' Seth mocht jou absoluut niet. Dat heeft hij mij meerdere malen gezegd. 'Hij is een smaakmaker in cabaretland', maar méér ook niet, zei hij tegen mij. 'Maar pas op voor deze man!', zei hij ook. Nou, stumpertje, nu ben jij ook weer op de hoogte. Doei, biograafje, doei!” 

Archief 2019