Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur- en directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 34 - 238. Biograaf (maar niet heus): 2. Biogrien

maandag 26 augustus 2019

Vervolg van gisteren.


Fanmail van Bart de Groof (woensdag 17 juli, 18:04):

“Hoe sneu. Logboekteksten van een lone wolf. Ook een wolf in schaapskleren, zoals jij werd gekenmerkt uit (sic, FV) een cabaretjury. Heb vandaag 'rondje Amsterdam' gemaakt. Dat liegt er niet om. Afgestudeerden aan jouw cabaretschooltje zijn vrijwel unaniem negatief over Frank Verhallen 'onbetrouwbaarheid', is het steekwoord. 'Een hufter en een rat die steelt en slecht schrijft!', was een reactie van een (voor mij) vooraanstaand persoon. Het gaf mij rust en bevestiging. Geliefd ben je met (sic, FV) niemand omdat je met iedereen ruzie hebt. Ik raad je aan om vaker logboekteksten over mij te schrijven. Hoe negatiever en leugenachtiger, hoe beter! Deze berichten zullen hun natuurlijk weg (sic, FV) vinden. Dus, Frankie boy, ga er vooral mee door. De wolf in schaapskleren! Wat dacht jij: 'Als ik mijn haren laat groeien, rolt er vanzelf wel een goede biografie over Seth uit.' Seth mocht jou absoluut niet. Dat heeft hij mij meerdere malen gezegd. 'Hij is een smaakmaker in cabaretland', maar méér ook niet, zei hij tegen mij. 'Maar pas op voor deze man!', zei hij ook. Nou, stumpertje, nu ben jij ook weer op de hoogte. Doei, biograafje, doei!” 

Archief 2019