Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen. 
Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn
terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! 

Op 1 januari 2020 kies ik ervoor niet meer dagelijks, maar weer wekelijks te schrijven.
Terug naar het Weekboek dus. De nummering laat ik weer los.

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 33 - 236. Dierenleven [30/52]

zaterdag 24 augustus 2019

De bekende Rotterdamse politiehond Bumper is binnenkort niet meer te zien op sociale media. 
Normaal gesproken koopt de politie extern opgeleide honden, maar in dit bijzondere geval heeft politieman Stephan Verwegen de pup zelf opgeleid. Dat bood de politie de mogelijkheid mensen een inkijkje te geven in het opleidingstraject. Dat is op prijs gesteld: Bumper kreeg in twee jaar tijd 45.000 volgers op Instagram en 100.000 likes op Facebook.

Klein (hierboven) en grootMaar… Bumper is nu een volwassen dier en als de hond na de zomer voor zijn politiehond-examen slaagt, begint het echte werk. De politiewoordvoerder: "Bumper gaat dan op serieuze meldingen af, waarbij we ook rekening moeten houden met verdachten. Dat mag niet zomaar gedeeld op sociale media." Dus is besloten vanaf september te stoppen met het delen van foto's en video's." 

Vorige maand viel Bumper in de prijzen bij de Best Social Awards in de categorie van het Beste Dier. De jury: 
Bumper is de viral viervoeter van de politie waarvan de volgers 'bumperklevers' heten. Door droge copy’s, afgewisseld met informatieve video’s, is Bumper een absolute topper.

Op Facebook reageren veel mensen teleurgesteld op het nieuws. Enkele fans zijn inmiddels een petitie gestart om de beslissing van de politie tegen te houden: 
Politie Nederland heeft besloten te stoppen met project Bumper. Dit willen wij niet! Dit gaf juist een mooie inkijk in het werk van de politiehonden. Wij willen dat politie Nederland dit besluit herziet en doorgaat met Bumper. 

Met andere woorden: dringend verzoek om van Bumper een BH’er te maken als Lassie en Rin Tin Tin: fictief heldhaftig, maar niet overgeleverd aan de harde realiteit, de Rotterdamse in dezen. Ik gun het hem wel: het stressloos leven.

Archief 2019