Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 33 - 233. Hof van Jan [5/7]

woensdag 21 augustus 2019

De makreel wordt doorgaans beschouwd als een doodgewone consumptievis, zoals de haring, de kabeljauw, of de schelvis en wellicht hierdoor wordt zijn schoonheid, zijn absoluut superieure making slechts zelden door iemand gezien. Maar bij hem vergeleken is de kabeljauw een uitgezakte dikbuik met een sik en de schelvis een uit zijn krachten gegroeide wijting… 

Vlees en vis moet je niet willen eten, maar je mag er wel mooi over schrijven. Laat dat maar aan L.H. Wiener over. Nog een splinternieuw boekje van Hof van Jan. In juni in honderd gesigneerde exemplaren verschenen; de omslagtekening is van Floris Tilanus.

Archief 2019