Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. 

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2024202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 33 - 230. Oplichter

zondag 18 augustus 2019

In de Facebookgroep voor boekhandelaren regende het in juli klachten over spookbestellingen voor een in eigen beheer uitgegeven boek. Petra van de Ven uit Driebergen postte dit bericht: ‘Helaas probeert er iemand de verkoop van het boek Weekendbenen van Leo Verheul op te stuwen door op valse namen te bestellen. Uiteraard wordt het boek nooit afgehaald…’
De respons op haar bericht was enorm: vanuit het hele land kwamen berichten van boekhandelaren die hetzelfde hadden meegemaakt. De zogenaamde klant bestelt het boek steeds onder een andere naam en geeft een fout telefoonnummer door. De boekhandel bestelt het boek en de klant komt nooit langs om het boek op te halen. Duur grapje, want de kosten zijn voor de boekhandel.

Aangezien er verder niemand belang bij heeft de verkoop te stimuleren, vermoedt de boekhandel dat Verheul zelf achter de actie zit om de verkoop op te krikken en zijn boek tot een bestseller te maken. Verheul neemt wel vaker een loopje met de werkelijkheid. Zo gaf hij zijn boek ook meteen het predicaat Beste vrouwenthriller 2019 mee. Toch spreekt hij zelf van een hetze tegen hem. “Ik heb er niks mee te maken en weet ook niet wie het wel doet; ik ben geen helderziende of rechercheur.” Wel een oplichter? Zeker weten! 

Archief 2019