Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 31 - 220. Dylan [2/2]

donderdag 08 augustus 2019

En wie aan deze veertien nieuwe Dylan-cd’s nog niet genoeg heeft, ook nieuw zijn de 5cd-box The Broadcast Collection 1961-1965, met liveoptredens voor de radio.
Mooie opnamen, maar zonder verdere documentatie uitgebracht. Dit in tegenstelling tot de 6cd-box More Bood, More Tracks, verschenen als veertiende deel binnen The Bootleg Series, steeds vol met Dylan-opnamen die eerder onvoldoende werden bevonden om uit te brengen. 
 More Tracks, More Blood, draait natuurlijk om het album Blood on the tracks (1975). Dat is, zo blijkt uit deze opnamen, twee keer opgenomen. Het idee was eerst om een akoestisch album te maken. Maar Dylan twijfelde over het resultaat en terwijl de plaat klaar was voor persing, ging hij toch weer terug naar de studio. Nu met andere teksten en een begeleidingsband. Uit die sessies kwam het bekende album voort.

Als steeds in deze Bootleg Series bestaat er een luxe editie en een budget editie. De laatste met 1 compilatie-cd of 2 lp's en geen verdere documentatie. De luxe editie bestaat uit twee prachtige boeken: een fotoboek en een boek met alle informatie en de zes cd's. Hier zie je de luxe editie.

Archief 2019