Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 31 - 220. Dylan [2/2]

donderdag 08 augustus 2019

En wie aan deze veertien nieuwe Dylan-cd’s nog niet genoeg heeft, ook nieuw zijn de 5cd-box The Broadcast Collection 1961-1965, met liveoptredens voor de radio.
Mooie opnamen, maar zonder verdere documentatie uitgebracht. Dit in tegenstelling tot de 6cd-box More Bood, More Tracks, verschenen als veertiende deel binnen The Bootleg Series, steeds vol met Dylan-opnamen die eerder onvoldoende werden bevonden om uit te brengen. 
 More Tracks, More Blood, draait natuurlijk om het album Blood on the tracks (1975). Dat is, zo blijkt uit deze opnamen, twee keer opgenomen. Het idee was eerst om een akoestisch album te maken. Maar Dylan twijfelde over het resultaat en terwijl de plaat klaar was voor persing, ging hij toch weer terug naar de studio. Nu met andere teksten en een begeleidingsband. Uit die sessies kwam het bekende album voort.

Als steeds in deze Bootleg Series bestaat er een luxe editie en een budget editie. De laatste met 1 compilatie-cd of 2 lp's en geen verdere documentatie. De luxe editie bestaat uit twee prachtige boeken: een fotoboek en een boek met alle informatie en de zes cd's. Hier zie je de luxe editie.

Archief 2019