Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur- en directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 30 - 214. Boeiend

vrijdag 02 augustus 2019
Hij was verdwenen, maar… is er weer! Verdwijntruc gelukt?

De Indiase illusionist Chanchal Lahiri – artiestennaam Mandrake, 41 jaar oud  – verdween spoorloos na het nadoen van een truc van de legendarische boeienkoning Harry Houdini. Lahiri liet zich vastgebonden met een ketting met zes sloten vanuit een boot zakken in de Hooghly-rivier in West-Bengalen.

Vlak voor zijn stunt zei hij nog tegen een toeschouwer die hem vroeg waarom hij zijn leven waagde: 'Als ik het goed doe, is het magie. Gaat het niet goed, dan wordt het tragisch.’


Ook in 2002 waagde Lahiri zich aan een ontsnappingstruc onder water. Toen liet hij zich in dezelfde rivier zakken in een kooi en… bevrijdde zichzelf.


Hij was verdwenen, maar… is er weer! Verdwijntruc gelukt?
Deze keer niet dus. Hij kwam niet meer boven. Na een zoektocht van meer dan een dag is zijn lichaam gevonden.’ Hij was nog steeds geboeid. 

Archief 2019