Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 30 - 214. Boeiend

vrijdag 02 augustus 2019
Hij was verdwenen, maar… is er weer! Verdwijntruc gelukt?

De Indiase illusionist Chanchal Lahiri – artiestennaam Mandrake, 41 jaar oud  – verdween spoorloos na het nadoen van een truc van de legendarische boeienkoning Harry Houdini. Lahiri liet zich vastgebonden met een ketting met zes sloten vanuit een boot zakken in de Hooghly-rivier in West-Bengalen.

Vlak voor zijn stunt zei hij nog tegen een toeschouwer die hem vroeg waarom hij zijn leven waagde: 'Als ik het goed doe, is het magie. Gaat het niet goed, dan wordt het tragisch.’


Ook in 2002 waagde Lahiri zich aan een ontsnappingstruc onder water. Toen liet hij zich in dezelfde rivier zakken in een kooi en… bevrijdde zichzelf.


Hij was verdwenen, maar… is er weer! Verdwijntruc gelukt?
Deze keer niet dus. Hij kwam niet meer boven. Na een zoektocht van meer dan een dag is zijn lichaam gevonden.’ Hij was nog steeds geboeid. 

Archief 2019