Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 26 - 184. Dierenleven [20/52]

woensdag 03 juli 2019

Vervolg van gisteren.


Bij het Duitse Circus Roncalli krijgen toeschouwers acrobatische trucs van paarden en een olifant te zien zonder dat daar nog gedresseerde dieren aan te pas komen. Het circus maakt namelijk gebruik van 3D-projecties voor het tonen van de kunstjes van galopperende paarden en lenige olifanten en zelfs een reuzengoudvis.
Voor deze zogeheten hologrammen heeft het circus een team van ontwerpers aangetrokken, wier werk is weergegeven in 360 graden via elf projectoren.
 






In Duitsland is er al lang veel discussie over het gebruik van dieren in de piste, want die zouden te veel te lijden hebben. Circus Roncalli werkte al langer niet meer met dieren en zegt dat de overgang dus niet groot was. Bovendien: het houden, verzorgen en vervoeren van de dieren voor de voorstellingen bracht veel meer kosten met zich mee dan deze nieuwe techniek. 

En het publiek? Volgens de Hamburger Morgenpost lijken de toeschouwers de echte dieren geen moment te missen! Oordeel zelf.

Archief 2019