Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 25 - 178. Dierenleven [16/52]

donderdag 27 juni 2019
Code Oranje
was het gisteravond en vannacht. (Als ik dit schrijf, is het donderdag 6 juni.) Met Ariejan van Termeij hebben wij niet alleen een fijne vent in onze directe omgeving, maar ook een fantastische natuurfotograaf. Vanochtend (donderdag 6 juni dus) stuurde hij bovenstaande foto: de nachtelijke onweerslucht boven ons platgedakte huis, dat je in de linker onderhelft goed ziet.

 Ik schrijf vaak over het dierenleven in deze rubriek (het meest recent hier) en Ariejan (te zien op bovenstaande foto) en zijn vrouw Wilna zijn, nog meer dan wij, trouwe bezoekers van de Biesbosch, binnen welk natuurgebied zij de mooiste meters weten te liggen. Daarom besteed ik binnenkort toch graag eens meer aandacht aan zijn werk. Voor wie niet kan wachten: lees hier.

Archief 2019