Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint al ruim vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur en -directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 25 - 178. Dierenleven [16/52]

donderdag 27 juni 2019
Code Oranje
was het gisteravond en vannacht. (Als ik dit schrijf, is het donderdag 6 juni.) Met Ariejan van Termeij hebben wij niet alleen een fijne vent in onze directe omgeving, maar ook een fantastische natuurfotograaf. Vanochtend (donderdag 6 juni dus) stuurde hij bovenstaande foto: de nachtelijke onweerslucht boven ons platgedakte huis, dat je in de linker onderhelft goed ziet.

 Ik schrijf vaak over het dierenleven in deze rubriek (het meest recent hier) en Ariejan (te zien op bovenstaande foto) en zijn vrouw Wilna zijn, nog meer dan wij, trouwe bezoekers van de Biesbosch, binnen welk natuurgebied zij de mooiste meters weten te liggen. Daarom besteed ik binnenkort toch graag eens meer aandacht aan zijn werk. Voor wie niet kan wachten: lees hier.

Archief 2019