Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 24 - 171. Buig mee voor P [2/2]

donderdag 20 juni 2019

Vervolg van gisteren.


De Commensaal, De Grenadiertjes, Sneker café, Zusters Karamazov – Van Muiswinkel zingt ze allemaal. 
Net zoals Elfstedentocht, Hoog bezoek, Knolraap en lof, schorseneren en prei, Het land is moe, Literatuur, Markt, Mond, Het mooie oude ambacht (Bonenpikster), Oren, Sinterklaaslied en Veerpont (Heen en weer). En ook klinken de twee liederen waarmee ik dit Drs. P-blokje besluit. Odes aan het rijmgenie. In Goed nieuws is het rijmschema in de coupletten abcddcbaefef, waardoor het nauwelijks opvalt dat die eerste acht van twaalf regels zo consequent rijmen. In Orgaan is het ababcbcb (couplet 1) ebebfbfb (couplet 2) gbgb – et cetera. Met andere woorden: zeven strofen achtereen een en dezelfde rijmklank in de even regels. En wat de inhoud betreft: Orgaan is natuurlijk het geslachtsorgaan. Wie verzint: Het is wat malser en wat rechter dan een banaan; voor vruchtensla heeft men er echter maar weinig aan, die is heel wat meer dan alleen Koning van het Rijm!

Archief 2019