Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur- en directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 23 - 166. Seksklusjes

zaterdag 15 juni 2019

Mannen waren natuurlijk maar wat blij met de uitkomst van het onderzoek: sperma slikken helpt tegen een miskraam. Want zaad bevat stoffen die het afstoten van een bevruchte eicel voorkomen, althans: wanneer die door de mond en maag worden opgenomen, want het slijmvlies daarvan neemt de antigenen in zaad sneller op dan dat van de vagina. Met andere woorden: het pijpen van een man en het doorslikken van zijn zaad is voor zwangere vrouwen een inenting tegen afstoting van de vrucht. 

Bovendien bleek uit onderzoek dat het doorslikken van sperma tot minder zwangerschapsvergiftiging kan leiden. Bij een groep van vrouwen die twee miskramen hadden gehad, bleek dat maar een kwart van hen het zaad doorslikte, terwijl dat bij een groep zonder die problemen de helft was.

Wetenschappers wijzen erop dat dit resultaat bij zwangere vrouwen ook via een pilletje bereikt kan worden. Maar dat vinden die mannen dan weer minder fijn.

Jonge vrouw: “Maar ik ben toch nog niet zwanger?” Man: “Maar dan kun je alvast oefenen voor als je wèl in verwachting raakt.” 
Oudere vrouw: “Die leeftijd ben ik voorbij; ik word niet meer zwanger.” Man: “Als je het kunstje toch al beheerst, waarom zou je er dan mee stoppen?”

Archief 2019