Logboek

Deze rubriek is maart 2024, na bijna twaalf jaar lang een dagelijkse bijdrage, beëindigd. De edities vanaf 2012 zijn inmiddels niet meer terug te lezen. De komende weken verdwijnen ook de laatste bijdragen, die van 2019. Die zijn nu nog slechts (gedeeltelijk) te raadplegen.

Week 23 - 166. Seksklusjes

zaterdag 15 juni 2019

Mannen waren natuurlijk maar wat blij met de uitkomst van het onderzoek: sperma slikken helpt tegen een miskraam. Want zaad bevat stoffen die het afstoten van een bevruchte eicel voorkomen, althans: wanneer die door de mond en maag worden opgenomen, want het slijmvlies daarvan neemt de antigenen in zaad sneller op dan dat van de vagina. Met andere woorden: het pijpen van een man en het doorslikken van zijn zaad is voor zwangere vrouwen een inenting tegen afstoting van de vrucht. 

Bovendien bleek uit onderzoek dat het doorslikken van sperma tot minder zwangerschapsvergiftiging kan leiden. Bij een groep van vrouwen die twee miskramen hadden gehad, bleek dat maar een kwart van hen het zaad doorslikte, terwijl dat bij een groep zonder die problemen de helft was.

Wetenschappers wijzen erop dat dit resultaat bij zwangere vrouwen ook via een pilletje bereikt kan worden. Maar dat vinden die mannen dan weer minder fijn.

Jonge vrouw: “Maar ik ben toch nog niet zwanger?” Man: “Maar dan kun je alvast oefenen voor als je wèl in verwachting raakt.” 
Oudere vrouw: “Die leeftijd ben ik voorbij; ik word niet meer zwanger.” Man: “Als je het kunstje toch al beheerst, waarom zou je er dan mee stoppen?”

Archief 2019