Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 23 - 165. Sekszusjes

vrijdag 14 juni 2019Zoals bekend onder vaste lezers van deze rubriek ben ik geen tv-kijker. Ik kijk terug wat wordt getipt. En de term webserie– televisieserie op internet dus – was nieuw voor mij. Kranteninterviews met de zussen Krista (30 jaar) en Marcelle (28 jaar) Arriëns attendeerden mij op Sekszusjes TV: vijf vijftien-minutenafleveringen van de VPRO voor tieners en twintigers. Over seks dus: twijfels, ervaringen, voorkeuren, onzekerheden en geheimen.  

“Aan jullie poezen kun je niet zien dat jullie zussen zijn”, zegt de plastisch chirurg, terwijl zij samen met Krista tussen de gespreide benen van Marcelle kijkt. Dan zijn we pas in aflevering één, getiteld Blij met je kutje. In de vervolgdelen gaat het onder meer over eerlijk-zijn over wat je (niet) lekker vindt, orale seks, standjes en pornokijken. 
Dit steeds – en dat is echt goed bedacht – binnen een decor van zelfgeknutselde en vervolgens ter illustratie in te zetten piemels, vagina’s, borsten en billen. Zoals Theo & Thea’s Kreatief met Kurk, waarbij de handarbeid de tweegesprekken veel lucht geeft. Dit alles afgewisseld met openhartige interviews op straat en met vaste gast Willem, die aseksueel is. Ouderwets-VPRO, dacht ik en dat bedoel ik als een compliment.Voor wie het allemaal miste: kijk de afleveringen hier terug.

Archief 2019