Logboek

Deze rubriek is maart 2024, na bijna twaalf jaar lang een dagelijkse bijdrage, beëindigd. De edities vanaf 2012 zijn inmiddels niet meer terug te lezen. De komende weken verdwijnen ook de laatste bijdragen, die van 2019. Die zijn nu nog slechts (gedeeltelijk) te raadplegen.

Week 23 - 165. Sekszusjes

vrijdag 14 juni 2019



Zoals bekend onder vaste lezers van deze rubriek ben ik geen tv-kijker. Ik kijk terug wat wordt getipt. En de term webserie– televisieserie op internet dus – was nieuw voor mij. Kranteninterviews met de zussen Krista (30 jaar) en Marcelle (28 jaar) Arriëns attendeerden mij op Sekszusjes TV: vijf vijftien-minutenafleveringen van de VPRO voor tieners en twintigers. Over seks dus: twijfels, ervaringen, voorkeuren, onzekerheden en geheimen.  

“Aan jullie poezen kun je niet zien dat jullie zussen zijn”, zegt de plastisch chirurg, terwijl zij samen met Krista tussen de gespreide benen van Marcelle kijkt. Dan zijn we pas in aflevering één, getiteld Blij met je kutje. In de vervolgdelen gaat het onder meer over eerlijk-zijn over wat je (niet) lekker vindt, orale seks, standjes en pornokijken. 




Dit steeds – en dat is echt goed bedacht – binnen een decor van zelfgeknutselde en vervolgens ter illustratie in te zetten piemels, vagina’s, borsten en billen. Zoals Theo & Thea’s Kreatief met Kurk, waarbij de handarbeid de tweegesprekken veel lucht geeft. Dit alles afgewisseld met openhartige interviews op straat en met vaste gast Willem, die aseksueel is. Ouderwets-VPRO, dacht ik en dat bedoel ik als een compliment.




Voor wie het allemaal miste: kijk de afleveringen hier terug.

Archief 2019