Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 23 - 165. Sekszusjes

vrijdag 14 juni 2019Zoals bekend onder vaste lezers van deze rubriek ben ik geen tv-kijker. Ik kijk terug wat wordt getipt. En de term webserie– televisieserie op internet dus – was nieuw voor mij. Kranteninterviews met de zussen Krista (30 jaar) en Marcelle (28 jaar) Arriëns attendeerden mij op Sekszusjes TV: vijf vijftien-minutenafleveringen van de VPRO voor tieners en twintigers. Over seks dus: twijfels, ervaringen, voorkeuren, onzekerheden en geheimen.  

“Aan jullie poezen kun je niet zien dat jullie zussen zijn”, zegt de plastisch chirurg, terwijl zij samen met Krista tussen de gespreide benen van Marcelle kijkt. Dan zijn we pas in aflevering één, getiteld Blij met je kutje. In de vervolgdelen gaat het onder meer over eerlijk-zijn over wat je (niet) lekker vindt, orale seks, standjes en pornokijken. 
Dit steeds – en dat is echt goed bedacht – binnen een decor van zelfgeknutselde en vervolgens ter illustratie in te zetten piemels, vagina’s, borsten en billen. Zoals Theo & Thea’s Kreatief met Kurk, waarbij de handarbeid de tweegesprekken veel lucht geeft. Dit alles afgewisseld met openhartige interviews op straat en met vaste gast Willem, die aseksueel is. Ouderwets-VPRO, dacht ik en dat bedoel ik als een compliment.Voor wie het allemaal miste: kijk de afleveringen hier terug.

Archief 2019