Logboek

Deze rubriek is maart 2024, na bijna twaalf jaar lang een dagelijkse bijdrage, beëindigd. De edities vanaf 2012 zijn inmiddels niet meer terug te lezen. De komende weken verdwijnen ook de laatste bijdragen, die van 2019. Die zijn nu nog slechts (gedeeltelijk) te raadplegen.

Week 22 - 159. Dierenleven [13/52]

zaterdag 08 juni 2019

Vervolg van hier.


Het ooievaarsnest langs het spoor in De Lutte is weer bemand. Of het om hetzelfde vrouwtje met een nieuw mannetje of om een nieuw koppel gaat, is niet bekend.

Het nest kwam begin deze maand in de publiciteit toen het mannetje werd doodgeschoten. Wie de dader is, is nog altijd niet bekend. Na de dood van het mannetje bleef het vrouwtje op het nest om de eieren uit te broeden. Aan eten kwam ze niet meer toe, omdat de eieren maar korte tijd alleen gelaten kunnen worden.

Uiteindelijk werden - om moeder en kinderen te redden - de vier eieren uit het nest gehaald en overgebracht naar een ooievaarsopvang in Herwijnen. Daar zijn ze inmiddels uitgekomen.

Mooi en wel, dacht ik, maar wat voor ons goed nieuws is, is dat voor de dader waarschijnlijk niet en die loopt nog gewoon rond. Goede berichten zijn begrijpelijkerwijs minder prominent aanwezig in het dagelijks nieuws dan alle narigheid die de mens overkomt. En een enkele keer is dat maar beter ook.

Archief 2019