Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 22 - 159. Dierenleven [13/52]

zaterdag 08 juni 2019

Vervolg van hier.
Het ooievaarsnest langs het spoor in De Lutte is weer bemand. Of het om hetzelfde vrouwtje met een nieuw mannetje of om een nieuw koppel gaat, is niet bekend.

Het nest kwam begin deze maand in de publiciteit toen het mannetje werd doodgeschoten. Wie de dader is, is nog altijd niet bekend. Na de dood van het mannetje bleef het vrouwtje op het nest om de eieren uit te broeden. Aan eten kwam ze niet meer toe, omdat de eieren maar korte tijd alleen gelaten kunnen worden.

Uiteindelijk werden - om moeder en kinderen te redden - de vier eieren uit het nest gehaald en overgebracht naar een ooievaarsopvang in Herwijnen. Daar zijn ze inmiddels uitgekomen.

Mooi en wel, dacht ik, maar wat voor ons goed nieuws is, is dat voor de dader waarschijnlijk niet en die loopt nog gewoon rond. Goede berichten zijn begrijpelijkerwijs minder prominent aanwezig in het dagelijks nieuws dan alle narigheid die de mens overkomt. En een enkele keer is dat maar beter ook.

Archief 2019