Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 22 - 159. Dierenleven [13/52]

zaterdag 08 juni 2019

Vervolg van hier.


Het ooievaarsnest langs het spoor in De Lutte is weer bemand. Of het om hetzelfde vrouwtje met een nieuw mannetje of om een nieuw koppel gaat, is niet bekend.

Het nest kwam begin deze maand in de publiciteit toen het mannetje werd doodgeschoten. Wie de dader is, is nog altijd niet bekend. Na de dood van het mannetje bleef het vrouwtje op het nest om de eieren uit te broeden. Aan eten kwam ze niet meer toe, omdat de eieren maar korte tijd alleen gelaten kunnen worden.

Uiteindelijk werden - om moeder en kinderen te redden - de vier eieren uit het nest gehaald en overgebracht naar een ooievaarsopvang in Herwijnen. Daar zijn ze inmiddels uitgekomen.

Mooi en wel, dacht ik, maar wat voor ons goed nieuws is, is dat voor de dader waarschijnlijk niet en die loopt nog gewoon rond. Goede berichten zijn begrijpelijkerwijs minder prominent aanwezig in het dagelijks nieuws dan alle narigheid die de mens overkomt. En een enkele keer is dat maar beter ook.

Archief 2019