Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 22 - 158. Dierenleven [12/52]

vrijdag 07 juni 2019

Genieten van groepen ganzen die overvliegen, de spreeuwenwolken in de lucht, de schapen en runderen in de Biesbosch… Maar je kunt niet altijd alleen de goeie kant op kijken. Vanochtend (als ik dit schrijf, is het woensdag 22 mei) klinkt er veel lawaai uit de Giessen voor ons huis. Het zijn die felle meerkoeten weer. Een paar dagen terug zag ik één volwassen meerkoet met een jong.
Heeft de onmin daar mee te maken? Vast, want twee koppels zijn met elkaar in gevecht en dat kleintje zwemt er een beetje onwennig omheen. Als het na vijf minuten voorbij lijkt te zijn en ik weer naar binnen loop, begint het opnieuw.
Weer vijf minuten later zie ik één meerkoet voorbij komen zwemmen. Ik hoop niet dat het de moeder van dat kleintje is. Maar wat vaker over het water turen de komende dagen en hopen op een goede afloop. 

Archief 2019