Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur- en directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 21 - 151. Driekdag

vrijdag 31 mei 2019


Zondag a.s. (als ik dit schrijft, is het donderdag 17 mei), 19 mei. Natuurlijk in een Gronings café: Café De Woltoorn. Nu al voor de negende keer rondom zijn sterfdag (21 mei 2010). De jaarlijkse Driekdadus voor voormalig Dichter des Vaderlands Driek van Wissen, die stierf op 66-jarige leeftijd. 
Vanaf 16.30 lezen bevriende tekstdichters werk van hem en van zichzelf, waaronder vaak ook wel weer iets óver Van Wissen. Onder anderen Frank van Pamelen, Kees Torn en Lévi Weemoedt zijn erbij. Ik weet zeker dat een of meer van deze gedichten voorbij komen: Brussels lofzang, Middelbaar onderwijs, Roodkapje ('verborgen' onder De Troostvogel), Van Lotje getikt en Op de rails.

Archief 2019