Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 21 - 150. Buitengewoon cadeau

donderdag 30 mei 2019
De jaarlijkse Annie M.G. Schmidt-week is vandaag (als ik dit schrijf, is het woensdag 15 mei) begonnen. Thema van de activiteiten die in boekhandels, bibliotheken en op scholen duren t/m 25 mei is Buitengewoon Annie en Buitengewoon is ook de titel van het boekje dat je cadeau krijgt als je een van de drie nieuwe boekuitgaven aanschaft: herdrukken van Pluk van de Petteflet (1971), Jip en Janneke (1977) en Het grote Annie M.G. Schmidt-voorleesboek (2005).

Buitengewoon bevat twintig versjes over buitengewone mensen en dieren. Van de achterkant: 
Een tante en oom die in een boom wonen, een paard dat mooi viool kan spelen. Een sprinkhaan in een groene jurk en een kalf dat wel eens naar Spanje wil. Annie Schmidt steekt iedereen die zich wel eens ongewoon en onbegrepen voelt een vrolijk hart onder de riem. Het is heerlijk om anders te zijn! 

Zo ook die twintig eendjes. 

Archief 2019