Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn op deze site niet meer terug te lezen.
Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden:
de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad.

Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet meer uit
losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd;
begin juni laat ik ook die voorwaarde los: logboeken zjn voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

Wel besluit ik eind maart 2019 om, met terugwerkende kracht, de logboeken van 2019 te nummeren, zodat zij makkelijker terug te vinden zijn - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend
schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende.
Met de links hierna ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Week 20 - 145. Staar

zaterdag 25 mei 2019

Veel te jong, volgens de specialisten: staar. Dat zeiden ze bijna drie jaar geleden in het ziekenhuis in Den Bosch, waar ik aan mijn rechteroog geopereerd moest worden. En ze zeggen het in de oogkliniek in Papendrecht, waar nu het linkeroog aan de beurt is.
Staaroperatie (september 2016)


Met deze nieuwe operatie is hopelijk het zichtprobleem opgelost dat mij sinds die eerste operatie tart. Met mijn linkeroog zag ik nog steeds goed van dichtbij en na de ingreep met het rechteroog goed van veraf. Motivatie oogarts: geen bril meer nodig, want in de auto doet je rechteroog zijn werk en als je leest het linker. 

Al snel was echter duidelijk dat het zichtverschil tussen die twee te groot was, waardoor ik inderdaad nooit een bril op hoefde, maar wel andere problemen kreeg, zoals diepte niet kunnen inschatten. Van een roltrap durf ik sindsdien niet meer af en zelfs gewone trappen boezemen altijd angst in.

“Verkeerde keuze,” zegt de nieuwe oogarts, “maar wel te verdedigen.” Toch is nu, in beter overleg tussen arts en patiënt, gekozen voor eenzelfde lens als rechts, waardoor het probleem hopelijk vermindert, maar… ik zal dus aan een leesbril moeten.

Veel te jong voor een leesbril? Nee, dat geldt dan weer niet.  

Archief 2019