Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf januari 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan drie boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 20 - 141. Dierenleven [7/52]

dinsdag 21 mei 2019

Vervolg van hier.
De eieren van de ooievaar die afgelopen weekend is doodgeschoten in De Lutte zijn overgebracht naar een broedmachine. Vogelwerkgroep Losser haalde de eieren met een hoogwerker uit het nest.

Als de eieren blijven liggen, wacht het vrouwtje tot ze wordt afgelost. Dat betekent dat zij verhongert, want ze weet dat de eieren niet (want slechts tien tot twintig minuten) zonder bescherming kunnen.

De vier eieren zijn overgebracht naar een ooievaarsopvang in Herwijnen; nu is het wachten op het bericht dat de dader is opgepakt en overgebracht.   

Archief 2019