Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering.

Of de teller op 31 december op 365 staat, is sinds de zomer van 2019 zeer de vraag. Ik start 1 september met het schrijven van twee biografieën, die respectievelijk najaar 2021 en voorjaar 2024 zullen verschijnen. Vanaf dat moment ontbreken de tijd en ruimte om dagelijks aan deze rubriek te werken.
 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 18 - 125. Geluk

zondag 05 mei 2019
[Als ik dit schrijf, is het zaterdag 27 april: Koningsdag.]

Ze is negen jaar en heet Sarah Geluk.
Vanochtend had de Amersfoortse het geluk de koningin te ontmoeten.
Ze zag haar naderbij komen en werd zo overmand door emoties dat ze in snikken uitbarstte.
 Maxima zag het en vroeg: “Wat is er, lieverd?’ 
Sarah: “Met huilerige stem zei ik toen dat ik het zo leuk vond om haar te ontmoeten. ‘Ach lieverd,’ zei Máxima, ‘stil maar, want daar hoef je niet om te huilen, hoor’.’’

“Dit is echt de mooiste dag van mijn leven. De foto komt op mijn kamer. Het zal voor altijd een herinnering zijn.’’


Ze is negen jaar en heet Sarah Pech.
Hoe is het haar vandaag vergaan?

Archief 2019