Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn op deze site niet meer terug te lezen.
Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden:
de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad.

Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet meer uit
losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd;
begin juni laat ik ook die voorwaarde los: logboeken zjn voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

Wel besluit ik eind maart 2019 om, met terugwerkende kracht, de logboeken van 2019 te nummeren, zodat zij makkelijker terug te vinden zijn - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend
schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende.
Met de links hierna ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Week 14 - 102. Mariska Duck

vrijdag 12 april 2019

Een 10-jarig meisje stelde in het Jeugdjournaal de onschuldige vraag waarom je nooit eens een stelletje van twee mannen of twee vrouwen ziet in de Donald Duck. Want dat is ‘het echte leven’ toch ook zo? Het stripblad gaf haar gelijk en de makers beloofden beterschap. Aldus geschiedde:
Vorige week dook bovenstaand plaatje op. Eén tekeningetje binnen een groter stripverhaal. Een verliefd stelletje op een terras met een hartje ertussen. Subtiel, grappig, lief… Maar toch kwamen er boze reacties: waarom doet het tijdschrift mee met “elke hype?” en waarom moet Donald Duck opeens “zo nodig deugen”? 

Bleef het daarbij? Nee hoor: volgens anderen zou hier sprake zijn van homopropaganda en genderdrammen. Het kan nog erger: Mariska Orbán, ex-hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, twitterde het plaatje, waarbij zij het stel met baard en hoed had zwartgestift zoals het hoort: een ‘normaal’ paar dus. 
En ze schreef erboven: Onze Donald Duck even politiek incorrect aangepast. Kunnen onze kinderen hem lezen zonder dominante lhtb-indoctrinatie

Terug naar het begin:
Een 10-jarig meisje stelde in het Jeugdjournaal de onschuldige vraag waarom je nooit eens een stelletje van twee mannen of twee vrouwen ziet in de Donald Duck. Want dat is ‘het echte leven’ toch ook zo?

Archief 2019