Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering.

Of de teller op 31 december op 365 staat, is sinds de zomer van 2019 zeer de vraag. Ik start 1 september met het schrijven van twee biografieën, die respectievelijk najaar 2021 en voorjaar 2024 zullen verschijnen. Vanaf dat moment ontbreken de tijd en ruimte om dagelijks aan deze rubriek te werken.
 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 14 - 98. Meit = Keizers [1/4]

maandag 08 april 2019

Groot interview met Gover Meit = Stefano Keizers in NRC-Handelsblad woensdag jl. (3 april). 
Journalist Ron Rijghard heeft zich daarvoor door de cabaretier voor zijn karretje laten spannen. Nu de tournee van zijn debuutprogramma voorbij is, vertelt Gover Meit wat er avond aan avond aan het slot van Stefano Keizers' voorstelling gebeurde. Dat was wanneer hij een handvol bezoekers van zijn voorstelling het podium op heeft geroepen en, te midden van hen, plots dood neervalt.  Nou ja, zogenaamd dus, want avond aan avond…

Rijnhard, in zijn inleiding: Elke avond namen bezoekers de vrijheid om met hem te doen wat ze wilden. Ze sneden, betastten en bedreigden hem. ‘Ik dacht: dit is het, nu ga ik dood’. 

Jaja…

Ik heb hem hoog: Meit = Keizers, Het vervreemdende ‘cabaret’ dat hij opvoert, is spannend als dat van ook niet in een hokje te plaatsen beoefenaars van het theateramusementsgenre als Alex d’Electrique, Waardenberg & De Jong en Micha Wertheim. 


In vermomming in De Simste Mens


Stefano Keizers was deelnemer aan De Slimste Mens – ik heb het van horen zeggen, want ik kijk geen televisie. Hij kwam elke keer in een andere vermomming en zaaide daarmee verwarring. Op zijn theateraffiche stond opvallend dat hij de winnaar van die quiz was, maar dat blijkt niet te kloppen. 

Op Wiki staat er dit::
Stefano Keizers […] zou geboren zijn in 1984 in Yaoundé in Kameroen, woonde in zijn jeugd in verschillende landen, was getrouwd met 'zeilmeisje' Laura Dekker en was directeur van een keramiekfabriek in China.

Inmiddels is wel duidelijk wat hij zoekt: de werkelijkheidsslinger die vervreemdt. Maar of hij daar steeds in slaagt...

Wordt vervolgd! 

Archief 2019