Logboek

Deze rubriek is maart 2024, na bijna twaalf jaar lang een dagelijkse bijdrage, beëindigd. De edities vanaf 2012 zijn inmiddels niet meer terug te lezen. De komende dagen verdwijnen ook de laatste bijdragen, die van 2019, stukje bij beetje.
Frank Verhallen, 17 maart 2024 

Week 14 - 98. Meit = Keizers [1/4]

maandag 08 april 2019

Groot interview met Gover Meit = Stefano Keizers in NRC-Handelsblad woensdag jl. (3 april). 
Journalist Ron Rijghard heeft zich daarvoor door de cabaretier voor zijn karretje laten spannen. Nu de tournee van zijn debuutprogramma voorbij is, vertelt Gover Meit wat er avond aan avond aan het slot van Stefano Keizers' voorstelling gebeurde. Dat was wanneer hij een handvol bezoekers van zijn voorstelling het podium op heeft geroepen en, te midden van hen, plots dood neervalt.  Nou ja, zogenaamd dus, want avond aan avond…

Rijnhard, in zijn inleiding: Elke avond namen bezoekers de vrijheid om met hem te doen wat ze wilden. Ze sneden, betastten en bedreigden hem. ‘Ik dacht: dit is het, nu ga ik dood’. 

Jaja…

Ik heb hem hoog: Meit = Keizers, Het vervreemdende ‘cabaret’ dat hij opvoert, is spannend als dat van ook niet in een hokje te plaatsen beoefenaars van het theateramusementsgenre als Alex d’Electrique, Waardenberg & De Jong en Micha Wertheim. 


In vermomming in De Simste Mens


Stefano Keizers was deelnemer aan De Slimste Mens – ik heb het van horen zeggen, want ik kijk geen televisie. Hij kwam elke keer in een andere vermomming en zaaide daarmee verwarring. Op zijn theateraffiche stond opvallend dat hij de winnaar van die quiz was, maar dat blijkt niet te kloppen. 

Op Wiki staat er dit::
Stefano Keizers […] zou geboren zijn in 1984 in Yaoundé in Kameroen, woonde in zijn jeugd in verschillende landen, was getrouwd met 'zeilmeisje' Laura Dekker en was directeur van een keramiekfabriek in China.

Inmiddels is wel duidelijk wat hij zoekt: de werkelijkheidsslinger die vervreemdt. Maar of hij daar steeds in slaagt...

Wordt vervolgd! 

Archief 2019