Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 14 - 98. Meit = Keizers [1/4]

maandag 08 april 2019

Groot interview met Gover Meit = Stefano Keizers in NRC-Handelsblad woensdag jl. (3 april). 
Journalist Ron Rijghard heeft zich daarvoor door de cabaretier voor zijn karretje laten spannen. Nu de tournee van zijn debuutprogramma voorbij is, vertelt Gover Meit wat er avond aan avond aan het slot van Stefano Keizers' voorstelling gebeurde. Dat was wanneer hij een handvol bezoekers van zijn voorstelling het podium op heeft geroepen en, te midden van hen, plots dood neervalt.  Nou ja, zogenaamd dus, want avond aan avond…

Rijnhard, in zijn inleiding: Elke avond namen bezoekers de vrijheid om met hem te doen wat ze wilden. Ze sneden, betastten en bedreigden hem. ‘Ik dacht: dit is het, nu ga ik dood’. 

Jaja…

Ik heb hem hoog: Meit = Keizers, Het vervreemdende ‘cabaret’ dat hij opvoert, is spannend als dat van ook niet in een hokje te plaatsen beoefenaars van het theateramusementsgenre als Alex d’Electrique, Waardenberg & De Jong en Micha Wertheim. 


In vermomming in De Simste Mens


Stefano Keizers was deelnemer aan De Slimste Mens – ik heb het van horen zeggen, want ik kijk geen televisie. Hij kwam elke keer in een andere vermomming en zaaide daarmee verwarring. Op zijn theateraffiche stond opvallend dat hij de winnaar van die quiz was, maar dat blijkt niet te kloppen. 

Op Wiki staat er dit::
Stefano Keizers […] zou geboren zijn in 1984 in Yaoundé in Kameroen, woonde in zijn jeugd in verschillende landen, was getrouwd met 'zeilmeisje' Laura Dekker en was directeur van een keramiekfabriek in China.

Inmiddels is wel duidelijk wat hij zoekt: de werkelijkheidsslinger die vervreemdt. Maar of hij daar steeds in slaagt...

Wordt vervolgd! 

Archief 2019