Logboek

Deze rubriek is maart 2024, na bijna twaalf jaar lang een dagelijkse bijdrage, beëindigd. De edities vanaf 2012 zijn inmiddels niet meer terug te lezen. De komende dagen verdwijnen ook de laatste bijdragen, die van 2019, stukje bij beetje.
Frank Verhallen, 17 maart 2024 

Week 12 - 88. Niet mee bemoeien

vrijdag 29 maart 2019

Bij de CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) en Uitgeverij De Bezige Bij (productie) zaten ze erg in hun maag met die ene d/t-fout in het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink, nota bene met de finish in zicht: op de allerlaatste pagina. 

 



Bij Uitgeverij Joh. Enschedé Amsterdam kijkt men niet zo nauw. Post-Normaal van Bernard Jolink (zoals Jolink post-Normaal genoemd wil worden) stikt namelijk van de spel- en stijlfouten. Zozeer zelfs dat ik afzie van mijn voornemen een groter stuk dan dit over het boek met cd te schrijven. Want waarom de schrijver serieus nemen als dat niet wederzijds is?

 



Of het Bernard zal deren? Het slotlied van de cd is Bemoei ow met ow eiges en op een andere tekst en melodie zong Normaal dat ook al eens. Dus als dat zijn credo is… Vond wel een mooi filmpje van de opname van dat jongste lied (luister en kijk hier). Sluiten we toch positief af. 

Archief 2019