Logboek

Deze rubriek is maart 2024, na bijna twaalf jaar lang een dagelijkse bijdrage, beëindigd. De edities vanaf 2012 zijn inmiddels niet meer terug te lezen. De komende weken verdwijnen ook de laatste bijdragen, die van 2019. Die zijn nu nog slechts (gedeeltelijk) te raadplegen.

Week 12 - 87. Stroopwafel

donderdag 28 maart 2019

 

Verrassend prachtig boek over The Amazing Stroopwafels, met veel humor en relativering geschreven door Volkskrant-muziekjournalist Merlijn Kerkhof, zoon van Wim Kerkhof, de motor van de band. 
 

Van de achterflap: 
The Amazing Stroopwafels (1979) onttrekken zich aan alle wetten van de popmuziek. Ze hebben geen manager, geen roadies, geen groot platenlabel. Toch (of juist daardoor?) zijn ze de meest optredende band van Nederland: in veertig jaar speelden ze bijna zevenduizend keer. Hun klassieker Oude Maasweg staat steevast hoog in de Top-2000.

Merlijn Kerkhof noteert achterin zijn boek een lijstje met de beste veertig nummers, waarbij hij aantekent dat de selectie tot stand kwam na een maandenlang beraad van de eenkoppige jury. Oude Maasweg komt pas op nummer drie; Voor de storm is nummer een.

Archief 2019