Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 12 - 86. Max van Weezel

woensdag 27 maart 2019Lees ook hier.

Niet meer Argos, niet meer Met het oog op morgen en sinds vrijdag ook niet meer de podcast De Haagse Stemming, eveneens van NPO Radio-1.

Dinsdag kreeg journalist Max van Weezel uit handen van burgemeester Femke Halsema de Frans Banninck Cocq-penning. Dit voor zijn 'uitzonderlijke bijdrage' aan de politieke journalistiek, voor de radio, maar al veel langer (sinds 1981) voor Vrij Nederland.

Ook niet meer Vrij Nederland. Alleen het volgen van de actualiteit houdt hem nu nog op de been. "De wereld gaat door en ik wil er zo veel mogelijk bij zijn”, zei hij in een interview. Maar wie er dinsdag bij was…

Archief 2019