Logboek

Deze rubriek is maart 2024, na bijna twaalf jaar lang een dagelijkse bijdrage, beëindigd. De edities vanaf 2012 zijn inmiddels niet meer terug te lezen. De komende weken verdwijnen ook de laatste bijdragen, die van 2019. Die zijn nu nog slechts (gedeeltelijk) te raadplegen.

Week 10 - 74. Marijke [2/2]

vrijdag 15 maart 2019

Vervolg van gisteren.

Het optreden waarin Marijke Boon vertelt over Hugo Claus was in 2013 tijdens Saint-Amour, het jaarlijkse muzikaal-literaire evenement van de Belgische stichting Behoud de Begeerte. Marijke Boon zag Claus er optreden in 1990, tijdens de eerste editie, toen zij beiden behoorden tot de schrijvers en beeldend kunstenaars die literair uiting kwamen geven aan liefde en begeerte.

In 2013 was Marijke Boon er dus weer bij. Op deze avond voor Hugo Claus – vijf jaar na zijn dood – vertelt zij ook aan haar publiek welk lied van haar het favoriete lied van de dichter was, want dat vertelde hij haar zelf die avond in 1990. Met dat lied sluit zij haar optreden in 2013 dan ook af. 




Ruim vijftien minuten Marijke Boon, met Hiephiephoera (ook in Oude haas, de nieuwe bundel), vier waarnemingsgedichten (waarvan twee in Oude haas) en – haar bekendste en tevens Claus’ favoriete lied. Een gewiekste op-het-verkeerde-been-zetter! (Zie hier het hele optreden.

Wordt vervolgd.

Archief 2019