Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen. 
Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn
terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! 

Op 1 januari 2020 kies ik ervoor niet meer dagelijks, maar weer wekelijks te schrijven.
Terug naar het Weekboek dus. De nummering laat ik weer los.

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 7 - 49. Kort verhaal [1/2]

maandag 18 februari 2019

 


Donderdag (14 februari) begon de Week van het Korte Verhaal. Er is, anders dan bij onder meer de Boekenweekde Poëzieweekde Maand van de Filosofie en de Maand van het Spannende Boek, geen geschenk aan verbonden, maar wel verscheen het prachtboek Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen, met daarin korte verhalen uit de wereldliteratuur, gekozen (met motivatie) door 21 Nederlandse auteurs.
 

Martin Michael Driessen koos het titelverhaal, van Ernest Hemingway, altijd zuinig op zijn woorden, Jessica Durlacher juist een schrijver van de lange korte adem: A.M. Homes. Ook Lydia Davis en Phil Klay zijn schrijvers van nu, terwijl ‘de klassieken’ evengoed ruim zijn vertegenwoordigd. Naast Hemingway onder anderen Italo Calvino, Edgar Allen Poe en Anton Tsjechov. 
O ja, en J.D. Salinger, gekozen door Alex Boogers. Maar de Erven Salinger verbieden werk van hem op te nemen in bloemlezingen. En dus staat er naast Boogers’ lovende woorden... helemaal niks!
 

Tijdens de Week van het Korte Verhaal - te weten vanavond (maandag 18 februari)! - wordt de J.M.A. Biesheuvel-prijs uitgereikt voor de beste korte-verhalenbundel van het jaar. Voor de vijfde editie komen drie auteurs in aanmerking, gekozen uit 31 ingezonden titels, te weten:
Merijn de Boer met De geur van miljoenen;
Gamal Fouad met De voorhuidenverzamelaar;
Maria Vlaar met Diepe aarde.

Merijn de Boer


Merijn de Boer gaat de prijs winnen. Hoe ik dat weet? Dat weet ik niet, dat denk ik.

Archief 2019