Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 2 - 17. Ganzen

donderdag 17 januari 2019


Duizenden ganzen vliegen elke ochtend en elke avond in V-vormige formaties en golvende linies over ons huis. Van de Biesbosch, waar ze overnachten, naar de grasmatten in de Alblasserwaard en sommige vliegen zelfs door naar de Oostvaardersplassen om daar te foerageren. In de winter is Nederland een echt ganzenland en deze streek het paradijs. Het is een waar genoegen hun tocht elke dag twee keer te kunnen volgen.Drie van de tellers, op een plek vlak bij ons huis 


Een paar maanden geleden telden 21 vogelaars ze en kwamen op een totaal van zevenentwintigduizend, voornamelijk kol- en canadaganzen  Jaren terug waren het er nog zestigduizend, dus dat geeft wel te denken.

Archief 2019