Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 4 - 28. Maarten [1]

maandag 28 januari 2019

De ode waar Maarten misschien wel het meest zijn ziel en zaligheid in heeft gegooid was het eerbetoon aan Bram Vermeulen, die in september 2004 op 54-jarige leeftijd was overleden. Vermeulen stond nog voor drie avonden in april 20o5 gepland in het Koningstheater in Den Bosch. Theaterdirecteur Frank Verhallen organiseerde samen met weduwe Shireen Strooker op die geplande avonden een ode aan Vermeulen, met onder anderen Stef Bos, Paul de Munnik en Maarten. Daarna verhuisde het hele circus naar [het Nieuwe De la Mar en vervolgens, FV] naar Carré in Amsterdam. 
Maarten was de eerste die door Verhallen werd benaderd, want voor hem gold: zonder Maarten gaat het niet door. Maarten nam vier nummers voor zijn rekening, waaronder ‘De beuk erin’ en ‘Polonaise’, twee explosieve nummers. Maarten was kapot aan het eind van de avond, hij had als een bokser in de ring alles gegeven voor een van zijn grote voorbeelden. Verhallen: ‘Hij zong het misschien wel beter dan Bram het had kunnen doen.’

Vandaag (maandag 28 januari) is de feestelijke presentatie van de biografie van Maarten van Roozendaal, geschreven door Patrick van den Hanenberg. Daarom in Gedicht Gedacht (zie ook hier) veel aandacht voor zijn mooiste werk.

Archief 2019