Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen. 
Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn
terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! 

Op 1 januari 2020 kies ik ervoor niet meer dagelijks, maar weer wekelijks te schrijven.
Terug naar het Weekboek dus. De nummering laat ik weer los.

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 3 - 23. I.M. Flip Broekman

woensdag 23 januari 2019Zijn bekendste cabaretlied nam ik al eens op in deze rubriek (lees hier), dus koos ik in Gedicht Gedacht voor een andere tekst, in 1979 geschreven (lees hier).

Hij is Flip Broekman die zondag plotseling overleed, pas 64 jaar oud. Broekman is, al vanaf halverwege de jaren zeventig, auteur van cabaretteksten (zoals voor Jenny Arean, Adèle Bloemendaal, Cabaret Don Quishocking en Lenette van Dongen) van radiosketches (zoals voor Spijkers met Koppen) en tv-teksten (zoals voor Sesamstraat) en van een groot aantal theaterstukken, waaronder jeugd- en familievoorstellingen (zoals de bewerking van Ja Zuster Nee Zuster), muziektheater (zoals Mozarts Don Giovanni, door Het Nederlands Blazers Ensemble) en toneel, zoals het meest recent Een goed mens, dat 22 februari, onder regie van Johan Doesburg, in première gaat, maar helaas zonder zijn aanwezigheid...
In de Volkskrant staat vandaag (woensdag 23 januari) deze overlijdensadvertentie van Jasons helden (naar een van zijn stukken: Jason en zijn helden). Met twaalf namen met wie Flip Broekman veelvuldig werkte, maar het hadden er honderden meer kunnen zijn: 

Archief 2019