Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 48 - Curieus [G]

woensdag 05 december 2018


Op haar verjaardag schrijft Arnon Grunberg zijn vriendin Roos steevast een brief. In de zomer van 2017 – om precies te zijn donderdag 3 augustus – heeft hij net een dubbelinterview voor NRC-Handelsblad gehad met Claudia de Breij. Dat wordt twee weken later, op zaterdag 19 augustus, gepubliceerd. 
Diezelfde maand geeft Hof van Jan zijn liefdesbrief uit in honderd exemplaren. De daarin genoemde Claudia de B is natuurlijk een en dezelfde. 

In het hart van het boekje bevindt zich een tekening van Paul van der Steen, waarop de schrijver en zijn geliefde staan afgebeeld:
Omdat de brief deze keer meer de vorm heeft van een gedicht dan van een brief, neem ik (een fragment van) de tekst op in Gedicht Gedacht (zie hier). De tekst spreekt voor zichzelf.


Archief 2018