Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 46 - I.M. Theo

zaterdag 24 november 2018

In januari stierf mijn zus I (lees hier) en - het is half december als ik dit schrijf - twee weken na het overlijden van nichtje I (lees hier) sterft broer T.

Vanaf mijn vijfde is De Dood altijd dichtbij geweest. In die vroege jaren is dat onrechtvaardig, want verdriet en gemis hebben mijn leven daarna voor altijd donker gekleurd. Maar nu ik zelf een oude man aan het worden ben, is het steeds vaker niet het verachtelijke noodlot dat mij tart, maar de realiteit van de natuur die bevestigt: je familie, vrienden en bekenden raakten ook op leeftijd, worden ziek… 

Van de mensen die mij in mijn leven het dierbaarst waren en die mij het best hebben gekend, zijn de nog levenden inmiddels ver in de minderheid.

Lees ook hier.

Archief 2018