Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 46 - Weerzien

maandag 19 november 2018
Als ik dit schrijf, is het niet maandag 19 november, maar zaterdag 8 december. Trouwe lezers hadden al geconstateerd dat ik voor het eerst niet ver vóór- maar behoorlijk àchterloop op de feiten.
Onze verhuizing is voltooid, maar daarmee nog niet het inrichten van mijn nieuwe werkplaats. Intussen lijkt het erop dat er in mijn hoofd weinig ruimte is voor het nieuwe, zolang het oude – lees vooral: de literatuur en de muziek – zijn plaats nog niet heeft hervonden. Maar op mijn bureaublad staan een paar documenten die zo’n maand geleden al de aanzet vormden voor Logboek-bijdragen. Daarmee pak ik de novemberdraad dit weekeinde weer op. En ook Gedicht Gedacht komt vanaf vandaag weer in beeld. Kortom: fijn dat we elkaar weer zien. 

Archief 2018