Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 46 - Weerzien

maandag 19 november 2018
Als ik dit schrijf, is het niet maandag 19 november, maar zaterdag 8 december. Trouwe lezers hadden al geconstateerd dat ik voor het eerst niet ver vóór- maar behoorlijk àchterloop op de feiten.
Onze verhuizing is voltooid, maar daarmee nog niet het inrichten van mijn nieuwe werkplaats. Intussen lijkt het erop dat er in mijn hoofd weinig ruimte is voor het nieuwe, zolang het oude – lees vooral: de literatuur en de muziek – zijn plaats nog niet heeft hervonden. Maar op mijn bureaublad staan een paar documenten die zo’n maand geleden al de aanzet vormden voor Logboek-bijdragen. Daarmee pak ik de novemberdraad dit weekeinde weer op. En ook Gedicht Gedacht komt vanaf vandaag weer in beeld. Kortom: fijn dat we elkaar weer zien. 

Archief 2018