Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 43 - Veiling Westerik [4]

zaterdag 03 november 2018

Volkszeebad


Over de Westerik-veiling schreef het Brabants Dagblad (zie hier) onder meer dit:

Onder de 140 werken zijn ook betaalbare veilingstukken. Het is niet meer van de elite. Iedereen die het werk van Westerik mooi vindt, kan bieden. Een affiche begint met een openingsbod van tien euro.” Verhallen: “Mijn eerste werkje van Westerik kostte in 1983 tweehonderd gulden. Die zal ik nooit wegdoen. Ik was 35 jaar geleden zo blij dat er bij mij een ‘Westerik’ aan de muur hing. Ik bleef ernaar kijken.”

Zilveren penningIk kreeg vandaag deze mail:

Ik ben afgelopen zondag naar Amsterdam aan de Herengracht geweest voor de veiling van de werken die u hebt geselecteerd. Ik heb deze veiling meer gezien als een tentoonstelling! Dit geeft een prachtig overzicht van de werken van Co Westerik. Ik ben blij dat ik op deze manier het werk Volkszeebad uit 1956 heb kunnen bemachtigen. Ook heb ik de zilveren penning gekocht, waarnaar ik al heel lang op zoek was en de poster met afbeelding van Botanici en vrouwen. Gelukkig heb ik deze ets ook al in bezit.

Botanici en vrouwen (ets en affiche)


Het werk Volkszeebad heeft al een goede plaats in mijn woning. Dank voor deze kans!

Het ontroert me. Zonder verzamelaars die afscheid namen van hun werk(en) had ik nooit zo’n imposante collectie kunnen opbouwen; nu is het tijd voor een volgende generatie.

Wel lief voor Westeriks werkjes zijn, alsjeblieft…

Archief 2018