Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 39 - (Lichaams)vreemd

vrijdag 05 oktober 2018

De boeken zijn al ingepakt, maar anders had ik het er toch even bij gepakt: Stuck up! 100 Objects Inserted and Ingested in Places They Shouldn’t Be.
In het oktober-nummer van HP / De Tijd staat, onder de titel Een heel apart gevoel van binnen, een artikel over de paar honderd Nederlanders die zich jaarlijks melden op de Spoedeisende hulp omdat er een “lichaamsvreemd voorwerp“ in hun endeldarm zit wat er niet meer uit wil. Voorwerpen die je begrijpt – een dildo of vibrator na een uit de hand gelopen seksspelletje –, maar ook een glas, koffiemok, bier- en shampoofles, bril, gloeilamp, zaklantaarn, schoenlepel, schoen, speelgoedauto, biljartbal, cassettebandje, telefoon, zakmes, kleerhanger, schroevendraaier, pepermolen, boomtak… Veelvoorkomende verklaring: “Dokter, ik stond naakt te stofzuigen (of ik sprong op bed) en ik viel precies op de Barbiepop” – ja, dus ook een Barbiepop
 Hoewel het artikel Stuck up! wel noemt, noemt het niet het voorwerp dat mij uit dat boek nog het meest bij bleef: een pistool! Zie hieronder.


 

Archief 2018