Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 37 - Rouw

vrijdag 21 september 2018Als landen dagen of weken van rouw kunnen afroepen, kan een stad dat toch ook? Vrijdag 21 tot en met zondag 23 september zou Oss alle festiviteiten moeten schrappen na dat vreselijke ongeluk van gisteren, waarbij vier kinderen (4, 4, 6 en 8 jaar) om het leven kwamen en een kind (11 jaar) en volwassene (32 jaar) zwaargewond raakten.

Ik ken niemand van de slachtoffers, maar het ongeluk kleurde mijn dag donker en ik weet zeker dat dit voor velen geldt. 
Vandaag is het feest rond het vijftigjarig bestaan van Theater de Lievekamp. Ik heb ’s middags al laten weten dat ik ervan uitga dat alle feestelijkheden worden afgeblazen, maar begreep in de avond dat “na een hele dag crisisberaad en na overleg met de burgemeester” het “feestje” gewoon doorgaat. 

Geen dag(en) van stedelijke rouw dus; dan roep ik die feesturen maar uit tot mijn avond van rouw. Alleen een kwestie van me afmelden. 
 Archief 2018