Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 35 - Tof!

maandag 03 september 2018

Theaterbedrijf Huis van Puck in Arnhem geeft een toffe cursus voor ambitieuze podiumbeesten die in 5 weken cabaretier willen worden. Alleen al het taalgebruik – dat toffe voor podiumbeesten – moet reden genoeg zijn je niet aan te melden, maar bovenal is het natuurlijk onzinnig jongeren (want op hen lijkt dit toffe bericht geschreven) te laten geloven dat je op vijf middagen cabaretier kunt worden. 

Ik citeer nog even uit het persbericht:

De eerste les werken we met heel veel oefeningen en het schrijven van eigen teksten en de andere 4 zaterdagen komt iedereen steeds met nieuw materiaal. Na afloop van deze cursus ben je voorgoed besmet met het cabaretvirus en is er geen weg meer terug ;-).

Jaja, ook het emoticon staat er echt, want wat worden we hier blij van: voorgoed besmet met het cabaretvirus. O ja, de docente heeft haar eigen bedrijf waar ze rete-trots op is. Jaja, niet beretrots, maar veel meer, dus eigenlijk bereretetrots.

Het brengt me op een idee: Het Rode Huis start binnenkort met toffe cursussen waar het bereretetrots op is:
1. voor ambitieuze kerfkerels die in vier weken chirurg willen worden;
2. voor ambitieuze taaltijgers die in drie weken schrijver willen worden;
3. voor ambitieuze geldgozers die in twee weken bankier willen worden;
4. voor ambitieuze wegweirds die in één week autocoureur willen worden.

O ja, en misschien een lezing door een belazerbedrijf (waar ze rete-trots op is) dat komt vertellen wat er de reden van is dat het op vijf middagjes rijk wil worden over de rug van dromers.  

Cursuskosten: € 285,- per podiumbeest. Aantal deelnemers klaarblijkelijk ongelimiteerd, want daarover lees ik niets. Ook staat er niet: Geen resultaat? Geld terug! Maar bovenal ontbreekt de zin: geen succes gegarandeerd

Archief 2018