Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 34 - Aretha

maandag 27 augustus 2018


Ik moest even van de schok bekomen: Aretha Franklin (1942) is 16 augustus overleden. Ik dacht: nu houdt het niet meer op, Eric Clapton, Bob Dylan, Paul McCartney, Mick Jagger, Elton John…

Wat was ze: soulzangeres, blueszangeres? Ze was het beide en onnavolgbaar.

Ik schrijf geen necrologie, want op Wikipedia staat alles al. Maar neem even een half uur van je leven de tijd voor deze tien nummers. Je kunt erop klikken en meer hoef je niet te doen. Nou ja, kijken en luisteren en afsluiten met een diepe buiging naar je beeldscherm dan maar.

Bridge over troubled water
Eleanor Rigby
I never loved a man
I say a little prayer
Respect
Spanish Harlem
Think
What a fool believes
The Weight

Dat waren er negen. Hierbij nummer tien: 
Natural woman van Carole King (uitgebreid in beeld, net zoals Obama) - prachtige televisie. 

Archief 2018