Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 31 - Vleesch

maandag 06 augustus 2018Ik blijf nog even bij de dieren. In Trouw (zaterdag 4 augustus) staat een artikel over de nachtmerrie van brandweerman en boer: een stalbrand. Dit naar aanleiding van een ongeval, deze week, in Didam, waarbij 2.500 varkens omkwamen.

Ik citeer: “In 2016 verbrandden […] zo'n tweehonderdduizend runderen, kalveren, varkens en kippen. Dierenactivisten eisen maatregelen, maar het is niet gemakkelijk om dieren uit een vuurzee te redden, zeggen zowel de boeren, de brandweer als de Dierenbescherming.”
En dus zijn er andere maatregelen nodig. Nog een citaat: ”Het geluid van krijsende varkens, dat vergeten brandweermannen nooit meer.” 

Op NPO-Radio-1 pleitte deze week iemand ervoor vleesproducten voortaan Vleesch – dus uit de tijd - te noemen en alle goede alternatieven als Vlees te bestempelen. Eet u nog vleesch?

Archief 2018