Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 29 - Cloch' [3]

zondag 22 juli 2018

De tropische temperaturen doen ook kat Cloch’ geen goed. Al een paar dagen is ze onvindbaar tussen tien uur ’s morgens en negen uur ’s avonds. Dat baart me wel zorgen, want ik vrees dan toch dat ze in een onoplettend moment is ontsnapt of dat er iets ergs met haar aan de hand is en ze ligt dood te gaan. 

Maar… bij toeval ontdekte ik zojuist waar ze verblijft. Ze heeft, onderaan in de bibliotheek, een boekenplank leeggemaakt door alle boeken eruit te knikkeren. Daar beleeft ze haar siësta. Nou ja, wat langer dan gebruikelijk is. De tropische temperaturen doen ook kat Cloch’ geen goed. 

 

Archief 2018