Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 27 - Cloch' [2]

dinsdag 10 juli 2018

Zoals ik in Gedicht Gedacht dichteres Floor Buschenhenke koppelde aan amuseur Jan Blaaser, zo durf ik ook in deze rubriek de hoge(re) en lage(re) kunst wel met elkaar te verbinden. In de museumwinkel van het Noordbrabants Museum en het Design Museum zag De Liefste deze kaart liggen:
 Kitsch natuurlijk, maar poes Cloch’ (4-4-2004) is óók een cyperse kat, is óók veel te dik (7,5 kg!), heeft óók vaak een ernstige, zelfs wat chagrijnige blik, draagt óók zo’n rood bandje, kruist haar voorpoten óók zo onder haar buik en leeft haar leven óók tussen (mijn) boeken. 

De kaart staat nu bij haar vaste zetel met een naamkaartje erbij: Cloch’, 26A. Grapje. Maar ze is er nog niet vrolijker door gaan kijken.
 Archief 2018