Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 27 - S1ngle [2]

zondag 08 juli 2018Floor is boos, laat Hanco Kolk mij weten. Famita, Nienke en Stella waren er al, maar februari 2013 kwam Floor erbij. Uit het persbericht:

De vrijgezelle vriendinnen Fatima, Stella en Nienke uit S1NGLE weten nog van niets, maar op 14 februari maakt een nieuw figuur haar entree in de strip. Ze is een energieke, pas gescheiden moeder van 28, met een dochter van 7. Ook zij vecht zich manmoedig door de dagen, laverend tussen kind, werk en een ex die nog niet buiten beeld is. Ze kan dan ook wat lastig in de omgang zijn. Wat assertiviteit betreft kan ze zich meten met de stevig gebouwde Nienke, wat ze ook graag – en vaak – zal doen. Ze heeft alleen nog geen naam. Makers Hanco Kolk en Peter de Wit kozen al tien namen die ze aan u willen voorleggen. Hoe zou deze eigenwijze dame met gepantserd hart volgens u moeten heten? Op onze site [...] kunt u uw voorkeur aangeven voor één van de volgende namen: 1. Marijke, 2. Britt, 3. Chloe, 4. Floor, 5. Kim, 6. Jasmijn, 7. Cindy, 8. Els, 9. Andrea, 10. Susan. Stemmen kan tot 7 februari.

Het werd dus Floor en die zag ik vorige week over het hoofd. Floor is het personage dat niet alleen vooruit, maar ook achterom te kijken heeft, want zij is dus een gescheiden moeder. Geen s1ngle uit vrije wil, maar als gevolg van.
Zij is, net als Stella, receptionist in datzelfde ziekenhuis. Aanvankelijk teleurgesteld over wat er in haar liefdesleven mislukte, maar inmiddels vrij zoekend naar nieuwe mogelijkheden in haar bestaan.

Hanco schreef: "Floor laat weten dat zij je nooit meer wil zien omdat je haar niet noemde."


Nabericht:
Hanco: na dit openlijke excuus "overweegt zij je weer in genade aan te nemen".

 

Archief 2018